Oorlog is geen keuze.Verzet wel

Heemkundevereniging Sprang-Capelle
06.05.2021

‘Oorlog is geen keuze. Verzet wel’ door dr. Liesbeth Hoeven.

Aanvangstijd: 20.00 uur.

Nog even en de mensen die zelf WO II meegemaakt hebben zijn er niet meer. Hoe kunnen de persoonlijke ooggetuigenverhalen op een aansprekende manier worden ingezet tijdens activiteiten? Een methode wordt door Liesbeth Hoeven geïllustreerd aan de hand van een spannende casus: een ‘onzichtbaar gedenkplein’ in de Duitse stad Saarbrücken op de plaats waar nu het regionale parlement is gehuisvest en het verhaal van verzetsstrijder George Maduro, die op deze plaats gevangen zat toen het plein nog het hoofdkwartier van de Gestapo was.

De vertelmethode van Liesbeth Hoeve biedt een alternatief voor de slogan die we sinds de jaren tachtig horen en die ons vastzet in het verleden: ‘Dit nooit meer’! Het vertellen van een persoonlijk oorlogsverhaal als dit kan bijdragen aan een boodschap die mensen van alle generaties en afkomst verbindt.

verzetplein