Laatste nieuwsberichten van de Heemkunde Sprang-Capelle

Kleine excursie op zaterdag 23 juni 2018 naar de Noordwaard in de Biesbosch bij Werkendam.

Wat hebben we in februari 2018 genoten van de lezing van Jaques van der Neut over de Biesbosch. Een boeiende verteller over de veranderingen in de Biesbosch en in het bijzonder de veranderingen in de Noordwaard. De Noordwaard is het gebied tussen Werkendam en de Kop van ’t Land.

Tuffend in je T-Ford terug in de tijd.
Meer dan 10.000 foto’s op ‘De auto van m’n opa’.
Het Brabants Historisch Informatie Centrum (BHIC) vroeg zich ruim twee jaar geleden af hoe gemotoriseerd jouw opa en oma waren. Dat hebben we geweten!

indexWe hebben al eens eerder een oproep gedaan aan de leden om hun emailadres bij onze secretaris bekend te maken.Van de meer dan 500 leden hebben we nog geen 100 adressen binnen gekregen.

In het kader van het initiatief van de Koninklijke Bibliotheek om een selectie van Nederlandse websites te bewaren voor toekomstig onderzoek, willen zij ook onze website archiveren en voor de lange termijn bewaren.

Jaarprogramma 2018

Zie onze agenda