De heemkundevereniging heeft een schat aan foto’s. Elke donderdagmiddag wordt er aan de foto’s gewerkt. Want ze moeten natuurlijk wel gemakkelijk te benaderen zijn. Soms kom je dan een groepsfoto tegen. Met alleman wordt er gekeken wie er allemaal op staan. Maar soms kom je niet ver. Daarom roepen we onze leden te hulp.

U kunt uw reacties sturen naar Koos Nieuwenhuizen, telefoon 0416 - 277386 of stuur een e-mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. .

Samen komen we zeker tot meer inzicht in de foto.

belastingkantoor toenJe denkt onze lezers een aardig puzzeltje mee te geven voor zondags bij de koffie. Maar dat liep met deze foto heel anders.
Een dag na de bezorging van ‘Het Kostersluik’ ging de telefoon. Het was Jo de Raad (12) uit Ridder-kerk. Heb je de namen al van de personen die op de foto staan in ‘Het Kostersluik?’ Nee, u bent de eerste die reageert. Nou, ik sta daar zelf ook op en ik weet al de namen. Dat had ik natuurlijk niet verwacht.
Jo de Raad wist te vertellen dat het de medewerkers van de Inspectie der Belastingen, kantoor Waalwijk, waren. Het kantoor stond en staat nog steeds in de Meester van Coothstraat 68-70 in Waalwijk. Maar het is allang geen belastingkantoor meer.
De heer De Raad werkte daar. De foto is gemaakt in de tuin van het pand ter gelegenheid van het dienstjubileum van de heer De Boer(5); hij was chef de bureau.
Dus alle problemen rond de foto zijn opgelost. U ziet hieronder een lijst met namen. Vijf mensen uit Sprang-Capelle werkten op dat belastingkantoor.

Belastingkantoor toen

belastingkantoor nuMaar er kwamen nog meer mensen in actie.
Een paar dagen later was ik in ‘Ons Huis’ en daar stapte een man op leeftijd binnen. Hij was vergezeld van zijn dochter. Het bleek Christ Hoefnagel (21) uit ons dorp te zijn. Ook hij heeft daar gewerkt en stond natuurlijk op die foto. En wist ook bijna alle namen. Over één naam was verschil van mening: is de mevrouw op 15 nu mevrouw Dijkstra of Heijmans?
Wie weet daar nog uitsluitsel over te geven?
Ook over het jaartal waarop de foto gemaakt is, was verschil van mening: de een dacht rond het jaar 1950 en de ander zei dat het in 1945 was.
De foto kwam in ons bezit via familie van Bas Werther (24) die toen in de Van der Duinstraat woonde waar nu het transportbedrijf van Jan de Roon gevestigd is.

Belastingkantoor nu met appartementen

xGroepsfoto A.Dees hoofd Spr lagereschool Small

Namen van de personen op de groepsfoto:

1. Jan Lommers
2. … Westerveen
3. Piet Kreugel
4. Cornelis Slagmolen
5. Meneer De Boer
6. Mevrouw De Boer
7. … van den Broek
8. … van Rijswijk
9. … Knier