Cover of Vensters op Waalwijk 
Category: Geschiedenis
ISBN: 978-90-800557-2-8
Year: 2010
N° catalog: 150759

Review

Het boek Venster op Waalwijk. Een historische Canon in dertig Verhalen.
Waspik Sprang Capelle Vrijhoeve Baardwijk Besoijen Waalwijk.

Aan 'Venster op Waalwijk' werkten zo'n twintig schrijvers mee, waaronder burgemeester Nol Kleijngeld, heemkundigen en redacteuren Sjaak Koolen en Johan van Grinsven van het Brabants Dagblad. De foto's in het boek komen uit het Gemeentearchief Waalwijk of zijn gemaakt door de Waalwijkse fotograaf Frank Trommelen. Marja van De Ven uit Waalwijk nam de vormgeving voor haar rekening.
Met deze canon vervult Waalwijk in educatief en recreatief opzicht een heel mooie en belangrijke opdracht, nl het levend maken en houden van de historie van Waalwijk.
In dertig verhalen en met veel foto's geïllustreerd wordt in het boek de geschiedenis van Waalwijk belicht. 'Venster op Waalwijk' is gemaakt onder regie van gemeentearchivaris Mariska Heijmans. Zij heeft gezorgd dat het boek geen taaie kost bevat, maar leesbare verhalen over 'hoe Sprang-Capelle, Waalwijk en Waspik de huidige gemeente Waalwijk zijn geworden'. Het boek is bedoeld voor mensen die in Waalwijk wonen, werken of recreëren. Als extraatje bevat het boek een fietsroute langs bezienswaardigheden in de gemeente Waalwijk.

Tags: Langstraat