Cover of Fall Braun/ De strijd om het Kapelsche Veer 1944/1945
Category: Geschiedenis
ISBN: 9066630140
Year: 1991
N° catalog: 150671

Review

Het boek "Fall Braun / De strijd om het Kapelsche Veer 1944/1945" is geschreven door de Nederlandse historicus Jack Didden en gaat over de gebeurtenissen die plaatsvonden in de omgeving van het Kapelsche Veer, een veerpont over de rivier de Maas bij het Brabantse dorpje Capelle, tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Het boek beschrijft de hevige strijd die daar heeft plaatsgevonden tussen de Duitse bezetters en de geallieerde troepen tijdens de herfst en winter van 1944 en 1945, in de nasleep van Operatie Market Garden en de geallieerde bevrijding van grote delen van Nederland. Het boek belicht niet alleen de militaire aspecten van de strijd, maar ook de impact die deze had op de lokale bevolking en het landschap van het gebied. Het beschrijft bijvoorbeeld hoe de Duitsers het gebied onder water zetten om de opmars van de geallieerden te vertragen, wat enorme gevolgen had voor de omgeving en de bewoners.

Het boek is gebaseerd op uitgebreid archiefonderzoek en interviews met ooggetuigen en nabestaanden, en biedt daardoor een gedetailleerde en levendige beschrijving van deze turbulente periode in de geschiedenis van het Kapelsche Veer en de omgeving.

.