Henri Swinkels

Henri  Swinkels

Henri Swinkels (1963) was van 14 mei tot 29 mei 2014 Tweede Kamerlid voor de SP. Hij verving tijdelijk Renske Leijten. Sinds 22 mei 2015 is hij lid van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant. De heer Swinkels was opleidingscoördinator bij de Nederlandse Politiebond en werd in 2014 medewerker sociale zaken van de SP-Tweede Kamerfractie. Verder was hij gemeenteraadslid en fractievoorzitter in Vught. Vanaf 2019 was de heer Swinkels vier jaar Statenlid in Noord-Brabant.

Gedeputeerde Swinkels wandelt laatste etappe Zuiderwaterlininie Grave, 16 september 2018 - Met het officieel openen van het lange-afstands wandelpad langs de Zuiderwaterlinie heeft gedeputeerde Henri Swinkels vandaag zijn wandeltocht langs de linie afgesloten. Hij startte in april bij Bergen op Zoom in het westen, en liep in negentien etappes naar Grave in het uiterste oosten van Brabant.
De Zuiderwaterlinie is een echte erfgoedparel: elf vestingsteden, vijf stellingen, een aantal forten, betoverend mooie natuur: de linie heeft het allemaal. Om dit relatief onbekende parelsnoer onder de aandacht te brengen van veel meer mensen, liep Henri Swinkels twintig weken lang elke week een stuk langs de linie, op zoek naar inspirerende en soms verborgen verhalen.


Publication by same author

Cover of Zuiderwaterlinie Noord Brabant een open boek

Zuiderwaterlinie Noord Brabant een open boek

Year: 2016
De geschiedenis van Nederland en het water is een uniek cultuurhistorisch verhaal. Al eeuwenlang