Hallo   Click to listen highlighted text! Hallo Powered By GSpeech

gerestaureerde sluisZou u willen weten wat de invloed is geweest van de Sint Elisabethsvloed, die zo’n 600 jaar geleden de Langstraat overspoelde voorbij Waalwijk tot aan Doeveren en Elshout toe?

De heemkundekringen Onsenoort Heusden en De Erstelinghe Waalwijk en de heemkundevereniging Sprang Capelle hebben een expositie georganiseerd met beelden van de gevolgen van de Sint Elisabethsvloed in de Langstraat. In deze expositie wordt de betekenis van de watervloed en de beheersing daarvan via dijken en sluizen toegelicht. Deze tentoonstelling wordt de komende maanden op verschillende plaatsen in De Langstraat opgesteld.

Na een eerste presentatie binnen de gemeente Heusden is de tentoonstelling de komende weken te zien in Sprang Capelle, “Ons Heem” aan de Julianastraat 5, met een start op donderdagmiddag 29 september, van 14.00 uur - 16.00 uur. Hans Dorr van uit de Heemkunde Sprang-Capelle is de initiatiefnemer geweest. U kunt de tentoonstelling daarna nog enkele weken bezoeken op donderdagmiddagen en - avonden van 19.00 uur  - 21.00 uur en zaterdagmiddag van 14.00 uur - 16.00 uur. Vanaf 17 oktober kunt u de tentoonstelling in de gemeente Heusden, bibliotheek Drunen, bezoeken.

Beeldarchief

150025 220x138Bekijk ons beeldarchief. Hier hebben wij alle "afbeeldingen" die in ons archief staan samengevoegd. Door simpel een woord in te type ziet u alle afbeeldingen waarbij het door u ingetypte woord voorkomt.

Wij zoeken..

wijzoeken02 220x126Regelmatig krijgen wij het verzoek om na te gaan welke personen er op een oude foto staan. Heemkundevereniging Sprang-Capelle heeft de speciale rubriek  "Wij zoeken" geopend. U kunt foto's inzenden en wij plaatsen deze in de rubriek "Wij zoeken..