Cover of Cultuurhistorie in de Langstraat
Category: Cultuur
Year: 1999
N┬░ catalog: 150637

Review

"Cultuurhistorie in de Langstraat" is een boek dat de cultuurhistorie van de streek de Langstraat beschrijft. De Langstraat is een gebied in Noord-Brabant, Nederland, dat bekend staat om zijn leerindustrie en schoenproductie.

Het boek is geschreven door Dr. J.C. Bierens de Haan en uitgegeven in 1978. Het beschrijft de geschiedenis van de Langstraat vanaf de prehistorie tot de moderne tijd. Het boek bevat informatie over de geologie, archeologie, architectuur, landschap, economie en sociale geschiedenis van de Langstraat.

Het boek bevat veel illustraties, kaarten en foto's om de geschiedenis van de Langstraat te visualiseren. Het beschrijft bijvoorbeeld de ontwikkeling van de leer- en schoenindustrie in de Langstraat en de invloed hiervan op de lokale economie en cultuur. Ook wordt er aandacht besteed aan de religieuze geschiedenis van de streek en de bouw van kerken en kloosters.

"Cultuurhistorie in de Langstraat" is een belangrijk boek voor wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van de Langstraat en de ontwikkeling van de Nederlandse cultuur en economie.

Lezingenreeks 1998-1999 in het Ned. Leder en Schoenmuseum te Waaiwjk.
Stichting Brabants regionale geschiedbeoefening.

Tags: Waalwijk