Cover of Terug naar de Langstraat
Category: Overige
ISBN: 90-75665-32-6
Year: 2001
N° catalog: 151275

Review

Het boek "Terug naar de Langstraat" is geschreven door de Nederlandse schrijver Raymond Snijders. Het boek beschrijft zijn persoonlijke zoektocht naar zijn wortels in de streek De Langstraat in Noord-Brabant.

Snijders groeide op in een arbeidersgezin in het nabijgelegen dorpje Drunen, maar verhuisde op jonge leeftijd naar de stad Tilburg. Na een aantal jaren keert hij terug naar de Langstraat om op zoek te gaan naar zijn familiegeschiedenis en herinneringen aan zijn jeugd.

In het boek beschrijft Snijders zijn ontmoetingen met verschillende mensen uit de streek, zoals familieleden, oud-klasgenoten en dorpsgenoten. Door middel van gesprekken met deze mensen probeert hij een beeld te vormen van het leven in de Langstraat en de invloed die dit heeft gehad op zijn eigen identiteit.

Het boek geeft niet alleen een inkijkje in de geschiedenis van de Langstraat, maar ook in de persoonlijke zoektocht van Snijders naar zijn wortels en identiteit. Het is een mix van memoires, reisverslag en geschiedschrijving en biedt daarmee een interessante en persoonlijke kijk op een bijzondere streek in Nederland.

Tags: Waalwijk