Werkgroepen Heemkundevereniging Sprang-Capelle  
 kostersluik Redactie Kostersluik: Verzorgen 5 maal per jaar het periodiek van de vereniging met de wetenswaardigheden over onze vereniging  

brug

Redactie Bruggeske : Brengen 2 maal per jaar een boek uit met een onderwerp over Sprang Capelle  
 1archief Archivering Depot/Materialen: Beoordelen, repareren en archiveren de voorwerpen die de vereniging aangeboden krijgt.  
 1archief Archivering Documenten/Foto’s: Beoordelen en archiveren de historische documenten en foto’s  
 bibliotheek Bibliotheek : Beheren ,lenen uit, verkopen de boeken binnen onze bibliotheek.  
 commissie Programma commissie (excursies en lezingen): Maken het jaarplan voor de 6 lezingen en 2 excursies.En verzorgen de organisatie hiervan.  
 dialect Dialect: De groep enthousiaste dialect sprekers houden het dialect levendig en brengen het onder de aandacht van de jeugd.  
 bezorgent Bezorging: Alle communicatie met de leden via papier wordt door deze groep bezorgt. Zoals het bezorgen van het kostersluik en het Bruggeske.  
evenement  Evenementen (Monumenten dag/Vrijwilligers avond etc): Het organiseren van alle voorkomende evenementen waar de vereniging bij betrokken is.  
herstellen  Materialen herstel: Onderhoud en herstel van stukken die de vereniging in haar bezit heeft.  
 herstellen onderhoud Onderhoud (inrichting) gebouw: Onderhouden van het verenigingsgebouw en mede toezicht houden als derden groot onderhoud verrichten.  
 expositie Exposities: De vereniging heeft een expositie ruimte waarin regelmatig de vaste expositie vernieuwd moet worden en de incidentele exposities die plaatsvinden in de expositie ruimte opzetten.  
 colectiebeheer Collectiebeheer :Het toegankelijk maken voor leden en derden van onze collectie voorwerpen ,documenten en foto’s.  
 documenten onderzoek Documenten onderzoek : Genealogie, HistorischeGebouwen, oude havens in sprang capelle. Het onderzoeken op project basis van bepaalde onderwerpen.  
 wandelen fietsen Wandelingen en Fietstochten: Gids functie en ontwikkelen van nieuwe routes  
 ICT ICT: Ondersteunen van de werkgroepen en het verzorgen van alle ICT binnen de vereniging.  
 jongeren Jongeren,educatie ,ontwikkeling : contacten onderhouden met jongeren binnen het erfgoedveld. Ontwikkelen van een jeugd canon . Alles wat jongeren bindt aan het erfgoed veld.  
 geografie Historische Geografie Het vastleggen van eigenaren, percelen etc. in de gemeente vanaf 1832 tot heden